Har du noen gang lurt på hva som skjer med kjøretøy som ikke blir solgte? Svaret vil forbløffe deg!

Hvor ofte kjøper eller leaser du en ny bil? Kanskje årlig, eller hvert tredje år? Bilforhandlerne får stadig nye biler, og har press på seg for å møte produsentens salgsmål. Men hva skjer når en forhandler ikke klarer å selge disse bilene?

Her er hemmeligheten forhandlerne ikke vil fortelle deg, og hvorfor det å få det perfekte kjøretøyet er LANGT BILLIGERE enn du noen gang kan forestille deg (hvis du vet hvor du skal se!)


Annonser


Før du blir dratt inn i forhandlingsspillet, vil vi vise deg MASSIVE rabatter skjult i priser på nett med bilbonuser som er vanskelige å finne.

Og leter du etter en elektrisk bil, er de unntatt fra nesten alle avgifter. De nåværende fordelene kan være verdt titusenvis av kroner i året når det kommer til gratis eller subsidiert parkering, lading og bruk av bomveier, ferger og tunneler.

Noen produsenter tilbyr betydelige prisbesparelser med rentesatser nær 0 %. Men du bør kunne spare mer fordi forhandleren får incentiver for å tømme lageret. Når du ser disse rabattene på en bil, må du la Internett forhandle for deg.

På grunn av disse mange tilbudene og bonusene, kan det nå være et veldig bra tidspunkt for å kjøpe en ny bil og dra nytte av de nåværende kampanjene.

Slik får du den beste prisen fra forhandleren.

Trinn én innen forhandling er … å ikke forhandle. En vanlig feil er å akseptere mottilbud eller å bare be om 10 % rabatt. Du må komme til forhandleren med en fast pris du er villig til å betale. Hvis du vil vite om den prisen er rimelig …

1) Gå på nett og finn laveste (allerede) forhandlet pris.

Ved å trykke på knappen nedenfor, kan du sjekke om det finnes noen tilbud på nett. Hvis du ikke finner noen lokale tilbud, se etter forhandlerpriser i andre byer. Hvis du finner en lavere pris hos en annen forhandler, skriver du ut det pristilbudet.

Hvis prisene ikke er oppført på nettstedet, kan du sende en e-post til forhandleren der du nevner at du sammenligner priser, og vil vite om de har et spesialtilbud på nett.

2) Ta med tilbudet fra nettet til din lokale forhandler.

De vil mest sannsynlig matche det tilbudet. Dette viser selgeren at du er en seriøs kjøper som er klar for å kjøpe. Men det viser også at du er kunnskapsrik og vet hva prisen burde ligge på.

Hvis de ikke aksepterer tilbudet, avslår du høflig eventuelle mottilbud, oppgir telefonnummeret ditt og tar farvel. Hvis de ikke følger opp eller aksepterer tilbudet ditt, følger du opp når selgeren er desperat. Dette kan være på lørdag eller søndag kveld en time før stengetid. Du kan også følge opp den siste dagen i måneden (siden det er salgspress fra ledelsen hver måned) og også på dager med dårlig vær.

Du kan gjenta denne prosessen med en annen forhandler også. Hvis du vil sjekke hva du kan betale …

Alternative tips hvis du skal lease en bil.

Nesten alle bilforhandlere tilbyr egen finansiering. De kan gi en bedre rente enn banken din, men det er også en del av forhandlingsprosessen.

Mange bilprodusenter gir leasingincentiver i et år. Etterpå må du sørge for at du får en lav rentesats, eller finansiere gjennom en annen utlåner.

Slik forhandler du: Få et finansieringstilbud før du drar til forhandleren. Når du tar med et eget finansieringstilbud, vet selgeren at du ikke er avhengig av finansieringsgodkjenning fra banken deres. Selgeren vil fortsatt at du skal bruke banken deres fordi de vanligvis får en provisjon av lånet. De vil vanligvis jobbe hardt for å tilby en bedre rente.

Siden forhandlerne tjener på at du bruker deres finansieringsløsning, tilbyr de ofte større rabatter hvis du finansierer gjennom dem. Men å få et tilbud før du møter opp stiller deg fortsatt i en fordelaktig posisjon.

Du må få forhandlerens spesielle tilbud bare på nett (dette unngår problemene med personforhandlinger). Og sørg for at du ser etter betimelige produsentrabatter.

Annonser